02. Cash_shutterstock_132181025
Produse financiare pentru cash

Banca Transilvania a accelerat vânzările de credite în T4: 25.000 de finanţări noi de 3,2 mld. lei

 

14 februarie 2014

Trimestrul al patrulea din 2013 a adus pentru Banca Transilvania un salt al profitului net până la 135 mil. lei, susţinut de creşterea cu aproape 70% a venitului net din dobânzi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net pe întreg anul urcând la 375 mil. lei fără vreo influenţă contabilă pozitivă legată de eliberare de pasive fiscale.

Banca precizează că la trecerea la sistemul de raportare financiară IFRS în 2012 nu s-a aflat în situaţia de a constitui pasive fiscale care ar fi fost eligibile pentru a fi eliberate în cursul lui 2013. Alte bănci mari precum BCR, BRD sau Raiffeisen şi-au ameliorat rezultatele de anul trecut prin eliberarea de pasive fiscale amânate în 2012.

Banca Transilvania vrea să-şi crească portofoliul de clienţi întreprinderi mici şi mijlocii şi promite firmelor din această categorie comisioane zero timp de trei luni pentru o serie de produse şi servicii din oferta băncii, precum administrarea contului curent, internet şi mobile banking, plăţi şi încasări în lei sau alerte prin SMS. Promoţia este valabilă atât pentru clienţii noi, cât şi pentru cei existenţi, în cazul celor din urmă lista de produse gratuite timp de trei luni fiind însă mai scurtă. Banca a acordat anul trecut 18.500 de credite IMM-urilor, cu o valoare cumulată de 5 miliarde de lei. Oficialii băncii susţin că o treime din firmele înfiinţate de la zero anul trecut şi-au deschis cont la BT.

Sursa: Ziarul Financiar