02. Cash_shutterstock_132181025
Produse financiare pentru cash

Apple a răscumpărat acţiuni de 14 miliarde de dolari în ultimele două săptămâni

 

7 februarie 2014

Apple a răscumpărat acţiuni proprii în valoare totală de 14 miliarde de dolari în ultimele două săptămâni, după ce rezultatele financiare raportate de companie pentru trimestrul al patrulea al anului trecut au dezamăgit investitorii şi au cauzat scăderea preţului titlurilor la bursă.

Anunţul a fost făcut de directorul general al Apple, Tim Cook, într-un interviu acordat Wall Street Journal.

Cook a explicat că Apple a fost surprinsă de scăderea de 8% a acţiunilor din data de 28 ianuarie, după prezentarea rezultatelor.

Compania a anunţat atunci vânzări de iPhone-uri care s-au plasat sub estimările pieţei şi a avertizat că veniturile din primul trimestru al acestui an ar putea fi mai mici faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Timothy Cook - Apple a răscumpărat

CEO-ul Apple a afirmat că a vrut să fie „agresiv” şi „oportunist”.

Timothy Cook a adăugat că Apple a răscumpărat acţiuni proprii în valoare de peste 40 miliarde de dolari în ultimele 12 luni.

„Asta înseamnă că pariem pe Apple. Înseamnă că suntem foarte încrezători în ceea ce facem şi ceea ce avem de gând să facem”, a afirmat el.

Tranzacţiile fac parte dintr-un plan al companiei de răscumpărare de acţiuni în valoare totală de 60 miliarde de dolari, a continuat CEO-ul.

Apple a raportat lichidităţi de 160 miliarde de dolari la finele anului trecut.

Sursa: Mediafax