02. Cash_shutterstock_132181025
Produse financiare pentru cash

Nokia Corporation a vandut subsidiara din Romania catre alta entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

 

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate părţile sociale către Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operaţiunea fiind parte a procesului de pregătire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranziţia către Microsoft, aprobată în noiembrie 2013.

Nokia Corporation 2

 

„Această schimbare face parte din pregătirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranziţia către Microsoft. Ne vom continua activitatea în România”, au declarat reprezentanţii grupului Nokia Corporation la solicitarea MEDIAFAX.

În luna noiembrie 2013, acţionarii Nokia Corporation au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vânzare cu Microsoft a fost semnat în luna septembrie, după ce Nokia şi-a pierdut relevanţa pe piaţa telefoanelor inteligente (smartphone), în lipsa unui răspuns credibil la iPhone, lansat în 2007 de grupul american Apple.

Odată cel mai mare producător de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de peste 50%, Nokia Corporation a ajuns la aproximativ 3% din piaţă şi a ieşit din topul primilor cinci producători mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia România a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei în urmă cu an.

Reducerea drastică a cifrei de afaceri a fost determinată de oprirea producţiei de telefoane mobile la Cluj în 2011 în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Sursa: Mediafax