02. Cash_shutterstock_132181025
Produse financiare pentru cash

Traian Basescu: Comunitatea de afaceri din Turcia a investit 5 miliarde de dolari în România

 

Preşedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, în cadrul declaraţiei de presă comună cu omologul său turc, Abdullah Gul, că oamenii de afaceri turci au investit 5 miliarde de dolari în economia din România, ţinta fiind a se ajunge la 10 miliarde de dolari.

Traian Basescu

 

„Vă mulţumesc pentru invitaţia de a vizita Turcia,este o plăcere să fiu la Ankara sau oriunde în Turcia. Vizita mea are un singur obiectiv, consolidarea şi creşterea relaţiilor bilaterale. Avem excelente relaţii politice şi economice, iar dezvoltarea acestora este la fel de importantă, pentru ambele ţări„, a spus Traian Basescu.

Preşedintele României a ţinut să mulţumească, în prezenţa omologului său turc, comunităţii de afaceri din Turcia, care a investit 5 miliarde de dolari în România.

Schimburile comerciale dintre noi sunt la un nivel de circa 5 miliarde de dolari şi sperăm ca în curând să se ajungă la 10 miliarde de dolari”, a spus şeful statului.

Traian Basescu a a mai spus că, împreună, cele două state se află în flancul sud-estic al NATO, şi împreună dezvoltă sistemele de apărare antirachetă, care să protejeze Europa.

Preşedintele României a mai spus că, în ultimii ani, a avut loc o consolidare deosebită în relaţiile româno-turce, importantă fiind cooperarea în lupta antiteroristă, împotriva traficului de droguri şi împotriva traficului de fiinţe umane.

„Vom continua să consolidăm cooperarea în combaterea acestor ameninţări la adresa securităţii naţionale la adresa Turciei şi României”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai arătat că a discutat cu omologul său turc despre potenţialul de cooperare în problemele de antrenament pentru tehnicieni şi pentru întreţinerea avioanelor F-16, care vor intra în serviciu, în dotarea aviaţiei militare române.

Preşedintele Traian Basescu a sosit, miercuri dimineaţă, la Ankara, în prima zi a vizitei de stat în Turcia, având programate întâlniri cu preşedintele Abdullah Gül, cu premierul Recep Erdoğan, precum şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti.

Şeful statului va mai avea, miercuri, convorbiri cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, Cemil Çiçek.

În cea de-a doua zi a vizitei de stat, preşedintele Traian Basescu va participa la Forumul economic româno-turc pentru investiţii şi comerţ şi va vizita Platforma de producţie a Corporaţiei pentru Industriile Aerospaţiale din Turcia (TAI).

De asemenea, preşedintele Traian Basescu va vizita Centrul naţional de simulare pentru instruirea piloţilor pentru avioanele de lupta F-16.

Sursa: Mediafax